Skip to content

Voorwaarden deelname/aanmeldprocedure

BIG herregistratie Verpleegkundige

Voor het aanvragen van een herregistratie als verpleegkundige in het landelijk BIG-register moet je voldoen aan een werkervaringseis. Je moet in een periode van vijf jaar minimaal 2080 uur als verpleegkundige werkzaam zijn geweest. Voldoe je niet aan deze eis dan kun je je alsnog herregistreren wanneer je slaagt voor het landelijk examen BIG Herregistratie Verpleegkundige.

Op de website van de overheid vind je meer informatie over de BIG herregistratie: https://www.bigregister.nl/

Over de online training BIG Herregistratie

De online training BIG Herregistratie voor verpleegkundigen is nodig voor je (her)registratie in het BIG-register. Het scholingstraject van de BIG Herregistratie is verdeeld over 6 dagdelen van 3 uur.

Cyrus Care heeft een online training BIG Herregistratie voor verpleegkundigen ontwikkeld. Hiermee kun je je optimaal voorbereiden op dit landelijke examen. In de online training komen de kerncompetenties en vaardigheden aan bod die ook getoetst worden in het landelijk examen.

Inhoud van de online training BIG Herregistratie

De online training BIG Herregistratie voor verpleegkundigen is nodig voor je (her)registratie in het BIG-register. De online training van de BIG Herregistratie is verdeeld over 6 dagdelen van 3 uur. Deze online training bereidt je optimaal voor op het verplichte landelijk examen voor de periodieke registratie BIG. Met het Periodiek Registratie Certificaat kun je je aanvraag voor herregistratie in het BIG register indienen.

Deze voorbereidende online training op het landelijk examen BIG Herregistratie Verpleegkundige bestaat uit 6 dagdelen van 3 uur en behandelt de volgende onderdelen van het landelijk examen:

 • Het afnemen van een anamnese
 • Het onderkennen van dreigende of bestaande gezondheidsproblemen
 • Het opstellen van een verpleegplan
 • Het uitvoeren van de verpleegkundige zorg
 • Het evalueren en vastleggen van de verpleegkundige zorg
 • De professionele ontwikkeling
 • Het samenwerken met andere beroepsgroepen in de zorg
 • Het bieden van goede kwaliteit van zorg

Aanbevolen literatuur

Leerboeken gericht op het examen BIG Herregistratie zijn gericht op de branchespecificatie Ziekenhuizen (ZH), Gehandicaptenzorg (GHZ), Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) of Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT).

Tijdens de lessen wordt het volgende boek gebruikt:

 • Nu zorg – Niveau 4 onder de knie (ISBN 9789001891688)

Je kunt het boek via de website van Noordhoff uitgevers bestellen: Nu Zorg – Noordhoff Uitgevers

Toelating online training BIG Herregistratie

Deze online training staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verpleegkunde op niveau 4 of 5.

Examen BIG Herregistratie

Deze online training bereidt je voor op het landelijk BIG herregistratie examen.

Let op:

 • Meld je tijdig aan voor het landelijk Examen BIG Herregistratie Verpleegkundige.
 • De online training BIG Herregistratie bereidt je voor op het landelijk herregistratie examen. Het examen wordt landelijk afgenomen.

Kosten online training BIG Herregistratie

De volledige online training BIG Herregistratie kost € 995,-. Dit bedrag dekt alle kosten van de voorbereidende online training op het examen.

Het is daarnaast mogelijk om de modules als los onderdeel te volgen.

Let op: in dit bedrag zijn de kosten van het landelijk examen en het boek ‘Niveau 4 onder de knie’  niet inbegrepen.

De belastingdienst vergoedt je studiekosten!

Als je een opleiding of online training voor jouw (toekomstige) beroep volgt, dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt alleen een drempel van €250, -. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal.

Aanmeldprocedure

 • Om je aan te melden vul je online het aanmeldformulier in. Zodra je het formulier hebt ingevuld, is je training gereserveerd.
 • Betaling van de training kan doormiddel van i-deal of een offerte. De offerte wordt digitaal toegestuurd. Zodra je training online hebt bevestigd, is je inschrijving definitief.
 • Nadat je de betaling voor de training hebt overgemaakt, ontvang je binnen twee werkdagen een link naar de besloten leeromgeving van de training BIG Herregistratie van Cyrus Care.

Zelfevaluatiescan

Je mag zelf beslissen of je een training wilt volgen. Voor deelname aan het examen is dit niet verplicht. Om deze afweging te maken kun je je kennis testen door middel van een zelfevaluatiescan.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.​